U sklopu radnog posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je 29 ugovora vrijednih više od 28 milijuna kuna u okviru Poziva Zaželi.
Među ostalima potpisnik ugovora je i nositelj projekta za sljedećih osam mjeseci Općina Klis i partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Split, Centar za socijalnu skrb Split, Podružnica Solin, Općina Dicmo i Općina Dugopolje – projekt „Za snažnije žene i kvalitetniju starost“ kojega vrijednost iznosi 1.425.106,88 kuna.
Objavom treće faze Poziva Zaželi u svibnju ove godine, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike osiguralo je 200 milijuna kuna za nastavak financiranja aktivnosti zapošljavanja žena na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i nemoćne osobe.

Do sada je u okviru dviju faza Poziva Zaželi sklopljeno 746 ugovora ukupne vrijednosti od gotovo 1,8 milijardi kuna, što ga čini jednim od najvećih Poziva financiranih sredstvima Europskog socijalnog fonda u razdoblju 2014. – 2020.

Uz važan segment zapošljavanja, aktivnostima Poziva Zaželi potiče se i socijalno uključivanje te povećanje razine kvalitete života za brojne starije i nemoćne osobe uz osiguranje osnovnih materijalnih potrepština.
Nastavak Programa Zaželi očekuje se i u novoj financijskoj perspektivi 2021. -2027. čime će se osigurati podrška postojećim mjerama dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije.

Categories: Vijesti