Danas je u Klisu upriličena svečana dodjela svjedodžbi o završenom osposobljavanju žena zaposlenih u programu „Snažna žena – snažna zajednica“.

U projektu je zaposleno 36 teže zapošljivah žena i žena s nižom razinom obrazovanja kako bi se ublažile posljedice njihove nezaposlenosti , rizik od siromaštva i socijalne isključenosti. Iste se brinu o 216 krajnjih korisnika – starijih i nemoćnih osoba u nepovoljnom položaju s područja Općina Klis, Dugopolje , Dicmo i Prgomet.

Glavni cilj projekt uz brigu o starijim i nemoćnim osobama je i omogućiti lakši pristup tržištu rada zaposlenim ženama. Tijekom projekta 12 žena je dobilo priliku dodatnog usavršavanja. U projekt „ Snažna žena – Snažna zajednica“ s današnjim danom 12 zaposlenih gerontodomaćica uspješno je završilo dodatno usavršavanje koje se sastojalo od teorijskog i praktičnog dijela.

Položenim završnim ispitom 6 žena je osposobljeno za slastičarke, a 6 za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba te su tako postale konkurentnije na tržištu rada, a navedeno osposobljavanje upisuje im se u E-radnu knjižicu.

O projektu:

Naziv projekta: SNAŽNA ŽENA – SNAŽNA ZAJEDNICA

Vrijednost projekta : 3.199.460,00 kn od čega Europski socijalni fond financira 100%

Razdoblje provedbe projekta 25. svibnja 2021. -25. srpnja 2022.

Nositelj projekta Općina Klis u suradnji s partnerskim općinama Dugopolje , Dicmo i Prgomet te HZZ područna služba Split te CZSS podružnica Solin.

Categories: Vijesti